Най-токсичната грешка в продажбите!

Умението да проДАВАШ, бива възпрепятствано най-много от ограничаващите вярвания, които сме избрали (предимно несъзнателно) да бъдат нашата „истина“. Някои от тези ограничаващи вярвания се въртят като фон в главите на хората: няма да се справя, няма да стане, аз не мога да продавам, как ще се възприеме, ще досаждам на хората, не мога да взимам пари, не заслужавам да взимам пари за това, не съм достатъчно добър, прекалено е рано, прекалено е късно, няма да успея, няма как да изкарам пари, какво ще кажат другите, прекалено е хубаво, за да бъде истина… Списъкът е безкраен.

Вътрешният ти диалог е от решаващо значение за това дали ще постигнеш дадена цел или не!

Спомням си, когато направих първото си събитие – Несеминарът, във вътрешния ми диалог нямаше дори капка съмнение, че ще успея. Въпреки че най-голямото събитие за личностно развитие, правено в България до момента, беше с 280 души, а първото мое исках да е с 1400 души. Ако само няколко реплики като: „няма да стане“, „кой си ти, за да направиш това“, „няма как да продадеш 1400 билета“, „не мога да се справя“ –  бяха в моята глава и в моята уста, съм напълно сигурен, че щях да бъда прав и нямаше да успея.

Моят вътрешен диалог обаче беше различен: „Ще успея!“, „Ще се справя!“, „Аз мога!“, „Ще бъде Уникално!“ – бях прав и съответно успях.

Естествено, нещата не са толкова прости, не казвам, че това е достатъчно, но то е важен елемент, без който не може.

Тъй като всички ние имаме вътрешен диалог и ограничаващи вярвания под някаква форма и до определена степен, трябва да се гмурнем в дълбочина и разгледаме какво са те, откъде идват и най-важното – как можем да ги променяме, изтриваме и да направим така, че не само да не ни пречат, а да ни служат!

One comment

  1. Много стойност, както винаги от Юли. Абсолютно вярно е казаното по горе. Но това е описано много добре в една от най-продаваните и най-стойностни книги за всички времена.
    Помнете приятели,че – “За какъвто се мислиш – такъв ставаш!” и “Ти си този, за когото се мислиш!”

    Повярваш ли в себе си, никой не може да те спре!

    Бъдете здрави и вярвайте в себе си!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *